Κάθε μητέρα έχει υπάρξει κόρη και κάθε κόρη είναι πιθανόν να γίνει μητέρα. Κάθε μητέρα εμπεριέχει την κόρη της και κάθε κόρη τη μητέρα της. Η σχέση μητέρας κόρης είναι μια σχέση σημαντική και περίπλοκη που αγγίζει κάθε πτυχή του εαυτού και επηρεάζει κάθε επικοινωνία και σχέση.
Ο ρόλος της μητέρας χρειάζεται να ισορροπήσει ανάμεσα στην εμπλοκή και την αποδέσμευση, ανάμεσα στο να κρατά και να αφήνει, στο να είναι «πάντα εκεί» αλλά την ίδια στιγμή εκείνη που θα αντέξει να την «εγκαταλείψουν». Ανεπίλυτα συναισθηματικά ζητήματα περνάνε από γενιά σε γενιά μέσω της διαγενεακής διαδικασίας μεταβίβασης.
Σχέση αγάπης, συγχώνευσης, ενοχοποίησης, ανακούφισης, εξάρτησης, ματαίωσης, έντονων συγκρούσεων, υπερβάσεων, έλλειψης εμπιστοσύνης με το μητρικό πρόσωπο καθρεφτίζουν τρόπους που τώρα λειτουργώ στην ενήλικη ζωή.
Μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, το εργαστήρι αυτό είναι μια ευκαιρία για τις συμμετέχοντες να κατανοήσουν βασικά θέματα του εαυτού τους:
Τι είδους σχέση δημιουργώ με τον άντρα (σύγυζο ή πατέρα); Νοιώθω ασφαλής στη ζωή μου; Μπορεί να δημιουργώ σχέση εξάρτησης; Υποτιμώ τον εαυτό μου; Φοβάμαι τη ζωή; Θέλω να έχω τον έλεγχο; Εμπιστεύομαι;
Η ομάδα προσφέρει ένα άνοιγμα σε διαφορετικές εμπειρίες, στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, στην επαφή με το πιο αυθεντικό κομμάτι του εαυτού μας και τη συνάντηση τριών διαφορετικών αλλά και συνεχώς εμπλεκόμενων ρόλων: ως κόρη με τη μητέρα των παιδικών χρόνων, ως ενήλικη κόρη στην τωρινή σχέση με τη μητέρα και ως μέλλουσα μητέρα η ίδια.
Το εργαστήρι διαρκεί 6 ώρες και κοστίζει 90€.
Ημερομηνίες διεξαγωγής 2018: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, 10.00 – 16.00